Barcelona Egyelőre Elhalasztja Mikel Merino Átigazolását

merino
Getty Images

Az FC Barcelona úgy döntött, hogy egyelőre elhalasztja Mikel Merino, a Real Sociedad középpályásának leigazolását. Ennek oka, hogy Hansi Flick, a csapat új edzője és az akadémiáról felkerült tehetségek szerepe új megvilágításba helyezte a középpálya megerősítésének kérdését.

A Középpálya Kérdése és Flick Elképzelései

Hansi Flick, a Barcelona új vezetőedzője, korábban azt nyilatkozta, hogy a csapatnak szüksége van egy defenzív középpályásra, egy klasszikus „hatós” játékosra, aki stabilitást adhat a védekezésben. Flick azonban az utóbbi időben úgy döntött, hogy inkább a támadósor megerősítésére koncentrál. Ez a változás összhangban van azzal, hogy a középpálya jelenleg is jól ki van töltve, még ha néhány játékos sérülésekkel is küzd.

Merino Átigazolásának Elhalasztása

A katalán sportnapilap, a Sport beszámolója szerint Mikel Merino leigazolását egyelőre elhalasztják, és lehetséges, hogy csak a téli átigazolási időszakban térnek vissza erre a kérdésre. A Real Sociedad középpályása nem egy tipikus defenzív középpályás, ami szintén befolyásolhatta a döntést. A Real Sociedad elnöke is megerősítette, hogy Merino őszinte volt a klubbal, és bár kapott ajánlatot a szerződése meghosszabbítására, még nem döntött, hogy marad-e vagy távozik.

Fiatal Tehetségek és Alternatívák

Az akadémiáról felkerült játékosok szerepe is fontos tényező. Az előzetes edzések alapján egy fiatal játékos lenyűgözte Flicket és stábját, aki várhatóan szerepet kap az USA-ban rendezett barátságos mérkőzéseken, köztük a Manchester City elleni összecsapáson is.

Andreas Christensen Új Szerepe

Egy másik figyelemre méltó fejlemény, hogy Andreas Christensen, a Barcelona dán védője, esetleg új pozícióban léphet pályára. Hansi Flick elemzése szerint Christensen alkalmas lehet a defenzív középpályás szerepkörére, és nem kizárt, hogy a közeljövőben ezen a poszton is láthatjuk őt játszani.

Összegzés

A FC Barcelona számára a középpálya megerősítése továbbra is fontos kérdés, de jelenleg úgy tűnik, hogy Hansi Flick és a klub vezetősége más prioritásokat állít fel az átigazolási időszakban. A fiatal tehetségek beépítése és Christensen új szerepköre izgalmas lehetőségeket tartogat a következő szezonra.

További hírekért és frissítésekért kövessétek weboldalunkat!

Forrás: sport.es