João Cancelo: Barcelona vagy Szaúd-Arábia?

Joao Cancelo Barcelona vagy Szaud Arabia
Getty Images

João Cancelo befejezte kölcsönjátékát a Barcelonában, és vissza kell térnie a Manchester City-hez az előszezonra, mivel érvényes szerződése van az angol klubbal. A Manchester City azonban nem kívánja megtartani őt, és nem ért egyet egy újabb kölcsönadással sem. Ez a helyzet az arab kluboknak kedvez.

Hansi Flick prioritásai

Habár Hansi Flick nem zárkózik el Cancelo végleges leigazolásától, az edzőnek és a klubnak más prioritásai vannak: egy védekező középpályás és egy klasszikus szélső leigazolása. Csak ezen posztok betöltése után lenne Barcelona hajlandó tárgyalni a Manchester City-vel Cancelóról, de ismét csak kölcsönadásról lenne szó. Az angolok azonban ezt nem fogják elfogadni, és végleg meg akarnak szabadulni azoktól a játékosoktól, akikkel Guardiola nincs teljesen megelégedve.

Arab klubok érdeklődése

A katalán Sport napilap újságírója, Lluis Miguelsanz szerint Cancelo helyzetét figyelemmel kíséri az Al-Ahli és az Al-Ettifaq is. Ezeknek a kluboknak nem jelent problémát a magas átigazolási díjak és a játékosok bérköltségeinek fedezése. A szaúdi klubok továbbra is nagy nevű játékosokat keresnek, hogy megerősítsék pozíciójukat a 2034-es világbajnokság előtt, amelyet Szaúd-Arábiában rendeznek meg. Sok múlik Cancelón, aki a hírek szerint már közölte munkaadójával, hogy elsődleges célja a Barcelona, és nem kíván foglalkozni más klubok ajánlataival.

Barcelona szempontjai

Barcelona nagyra értékeli Cancelo sokoldalúságát és támadó képességeit. A Bajnokok Ligájában fontos győzelmet szerzett a Barcelonának az FC Porto ellen, de ugyanakkor kudarcot vallott a PSG elleni meccsen és az El Clásicón. Sok függ a Barcelona átigazolási döntéseitől. A bal oldali védelemben Alejandro Baldé léphet pályára, aki sérülés után tér vissza, és a háttérben Héctor Fort is készen áll. A jobb oldalon valószínűleg Jules Koundé játszik majd, bár ha Araujo távozik (ami a sérülése miatt nehéz lenne), Koundé középre kerülhet, és így João Cancelo foglalhatná el a jobb szélső védő pozícióját.

Forrás: sport.es