Adrien Rabiot anyja a Barcelonának ajánlotta fiát

rabiot barcelona
Getty Images

Tegnap Gerard Romero jelentette, hogy Adrien Rabiot édesanyja felajánlotta fiát a Barcelonának. Ma pedig Toni Juanmarti, a Sport újságírója arról számolt be, hogy egy másik ajánlat is érkezett a klubhoz, egy olyan játékosé, aki szintén játszott a PSG-ben és a Juventusban – Leandro Paredesről van szó.

Toni Juanmarti szerint az egyik név, amely eljutott a Barça irodáiba, a Roma középpályása, Leandro Paredes, aki 2022-ben Argentínával világbajnok lett. A 30 éves argentin játékos most kezdi második szezonját Rómában, miután tavaly nyáron a PSG-től igazolt át. Paredes, akit akkor is ajánlottak a Barcelonának, szerződést kötött a Romával 2025. június 30-ig, további egy év opcióval. Most azonban jelentősen alacsonyabb áron távozhat.

A középpályás, aki képes alkalmazkodni a védekező középpályás pozícióhoz, kiválóan teljesített a szezon második felében, különösen José Mourinho távozása és Daniele de Rossi érkezése után. A 2023/24-es idényben összesen 49 mérkőzést játszott (3854 perc), 5 gólt szerzett és 7 gólpasszt adott.

Toni Juanmarti szerint Paredest a Barça kiváló játékosnak tartja, dokumentált eredményekkel és tapasztalattal nagy európai klubokban. Azonban a Blaugrana jelenleg más játékosokra összpontosít. Amadou Onana és Mikel Merino egyértelműen előrébb vannak a kívánságlistán.

Továbbá, ha olcsóbb alternatívát kellene találni középpályás pozícióban, a Barça valószínűleg más profilú játékost keresne, esetleg egy fiatal tehetséget, aki kölcsönben érkezhetne.

Forrás: Sport