Hivatalos: Sergiño Dest a PSV Eindhovenbe Igazol

dest psv

Az FC Barcelona hivatalos közleményben jelentette be, hogy megállapodást kötött a PSV Eindhoven klubjával Sergiño Dest átigazolásáról.

Az FC Barcelona és a PSV Eindhoven megállapodtak Sergiño Dest átigazolásáról. Az FC Barcelona biztosította magának a jövőbeli eladásokból származó százalékos részesedést – áll a Barca közleményében. A klub nem közölte az átigazolási összeget, így feltételezhető, hogy az amerikai játékos ingyen távozik.

Sergiño Dest Szerződése a PSV Eindhovenben

A PSV közleménye szerint a 23 éves játékos 2028-ig szóló szerződést írt alá. A holland klub sem közölte az átigazolási összeget, sem azt, hogy a jövőbeli átigazolásból mennyi százalék illeti meg a Barcelonát.

Sergiño Dest Karrierje az FC Barcelonában

Dest 2020 nyarán érkezett az FC Barcelonához az Ajaxból, és ő lett a klub történetének első amerikai játékosa. A Barcelona színeiben összesen 72 mérkőzésen lépett pályára (56 alkalommal kezdőként), három gólt szerzett és négy gólpasszt adott. A 2020/21-es szezonban a csapattal megnyerte a Király Kupát.

Dest Teljesítménye a PSV Eindhovenben

A 2023/24-es szezont kölcsönben a PSV Eindhoven csapatában töltötte, ahol kiváló teljesítményt nyújtott. Azonban a szezon végén keresztszalag-szakadást szenvedett a térdében, ami miatt a PSV úgy döntött, hogy nem aktiválja a 10 millió eurós vételi opcióját.

  • forrás: FcBarcelona.com
  • fotó: Mercatosphera/twitter