Barcelona titkos terve: Dani Olmo a célkeresztben

dani olmo

A Barcelona körüli hírek középpontjában mostanában Nico Williams és Luis Diaz áll, de úgy tűnik, hogy a klub csendben azon dolgozik, hogy megszerezze az RB Leipzig sztárját, Dani Olmót.

A katalán Sport napilap újságírója, Jordi Gil szerint Barcelona aktívan dolgozik azon, hogy nyáron lezárja Olmo átigazolását a Bundesliga klubtól. Az átigazolás befejezésére várnak, hogy jelentősen erősíthessék a csapatot a következő szezonban. Olmo a hónap elején egyértelművé tette, hogy visszatérése Barcelonába, ahol több évet töltött a La Masia akadémián, nagyon is valószínű ezen a nyáron.

„A visszatérés a Barçához egy olyan lehetőség, ami megtörténhet,” mondta Olmo. „Az EB után meglátjuk. A jövőm július 14-ig kiderül. Nyugodt vagyok, az EB-re koncentrálok, hogy játszhassak, hozzájáruljak, és ennyi,” tette hozzá.

Karrierlépés és jövőbeli tervek

Olmo karrierje következő lépésére készül, miután tavaly úgy döntött, hogy marad az RB Leipzignél, annak ellenére, hogy kapott egy jövedelmező ajánlatot a Manchester Citytől. 26 évesen új kihívásokat keres, és leginkább az vonzza, hogy visszatérjen korábbi klubjába, a Barcelonába. Olmo meg van győződve arról, hogy az átigazolása még az Európa-bajnokság döntője előtt, amelyet július 14-én rendeznek Berlinben, véglegesíthető.

Dani Olmo: A prioritás

A Barcelona számára Olmo megszerzése most elsődleges fontosságú. Deco tisztában van azzal, hogy Olmo egy kivételes játékos, amiről személyesen is meggyőződhetett Düsseldorfban, ahol az Albánia-Spanyolország mérkőzést nézte. Olmo kiválóan játszott Albánia ellen, gólpasszt adott Ferran Torresnek és összességében nagyszerűen teljesített, először középpályásként, majd bal szélsőként.

A 26 éves játékos támadósorban mutatott sokoldalúsága egy újabb tényező, amit Deco nagyra értékel, amikor Olmo csapatba illesztését tervezi. Dani Olmo szerződése az RB Leipziggel 2027-ig szól, és tartalmaz egy 60 millió eurós kivásárlási záradékot, amely állítólag július 15-én lejár. A Sport azonban azt sugallja, hogy a német klub hajlandó lenne várni a Barcelona részéről az átigazolás befejezésére valamivel tovább is.

Összegzés

Dani Olmo megszerzése kulcsfontosságú lépés lenne a Barcelona számára, amely jelentősen megerősítené a csapatot a következő szezonra. A klub intenzíven dolgozik az átigazolás lezárásán, és bízik abban, hogy Olmo visszatérése a La Masiából ismert környezetbe sikeres lesz.

forrás: sport.es
fotó: twitter