Barcelona mérlegeli İlkay Gündoğan eladását pénzügyi okok miatt

fc barcelona gundogan

Hansi Flick tervei és a középpálya

Hansi Flick elképzelése szerint a 4-2-3-1-es felállást alkalmazná, amelyben a „10-es” pozícióban jól teljesítettek mind Gündoğan, mind Pedri az EURO2024 során. Emiatt a Barcelona bízik abban, hogy ha İlkay, aki az egyik legmagasabb fizetéssel rendelkezik a csapatban, távozna, ezt a pozíciót továbbra is erősen betöltötték.

Gündoğan maradási szándéka

Jelenleg nincs arra utaló jel, hogy Gündoğan el szeretné hagyni a Barcelonát. Bár a játékos kapott néhány érdekes pénzügyi ajánlatot, eddig csak a Barcelonában való maradáson gondolkodik. A katalán klub semmiképpen sem szeretné erőltetni a távozását, mivel a 2023/2024-es szezonban valószínűleg ő volt a csapat legjobb játékosa. Juanmarti emlékeztet arra, hogy Gündoğan 2023 nyarán kétéves szerződést írt alá egy harmadik szezonra szóló opcióval, amely a következő idényben nyújtott teljesítményétől függ.

Lehetséges távozás és pénzügyi könnyítés

Az újságíró szerint azonban a Barcelona hajlandó lenne megkönnyíteni Gündoğan távozását, ha a játékos maga kérné azt. A klub meghallgatná az érte érkező ajánlatokat, és nagyon alacsony átigazolási összeget is mérlegelne. Fontos megjegyezni, hogy a játékos ingyen érkezett a csapathoz, így minden bevétel, amit a német játékoson keresne a klub, az átigazolási költségvetésükhöz járulna hozzá. A legfontosabb azonban a fizetés felszabadítása lenne.

Összegzés

A Barcelona pénzügyi nehézségei miatt kénytelen olyan döntéseket hozni, amelyek sportolói szempontból nem ideálisak. İlkay Gündoğan eladása nem szerepel a klub elsődleges tervei között, de a pénzügyi helyzet és a játékos magas fizetése miatt mégis fontolóra veszik. A katalán klub továbbra is bízik abban, hogy megtarthatja egyik legjobb játékosát, de nyitottak az esetleges távozására, ha ez szükségessé válik.

forrás: sport.es
fotó: twitter/fcbarcelona.com