Vitor Roque helyzete Barcelonában: Bizonytalan a jövő

vitor roque barcelona

A múlt szezonban Vitor Roque nem kapott sok lehetőséget Barcelonában, így helyzete meglehetősen bizonytalan. Pozícióját tovább nehezíti, hogy nincs regisztrálva a csapatban. Az olasz sajtó szerint a 18 éves játékos iránt érdeklődik a Fiorentina és a Napoli is.

Gianluca Di Marzio szerint a Fiorentina már fel is vette a kapcsolatot Vitor Roque képviselőivel, hogy megtudják a játékos árát és az átigazolás megvalósíthatóságát. A részletekről egyelőre nincs sok információ, ami arra utal, hogy a tárgyalások korai szakaszban vannak. Di Marzio úgy véli, hogy Vitor Roque ügynökei megoldást keresnek, hogy ügyfelük több játéklehetőséget kapjon, és a Fiorentina fontolgatja ezt a lehetőséget. Ugyanezek a források arról is beszámolnak, hogy az olaszok Thijs Dallingot is megvizsgálták a Toulouse-tól, de az ő ára 25 millió euró.

A lehetséges átigazolás részletei nem ismertek, de Vitor Roque képviselője, Andre Cury kizárta a kölcsönadás lehetőségét. Ha azonban meggondolná magát, a Fiorentina jó választás lehetne, hogy a játékos egy erős ligában játszhasson. A firenzei csapat legjobb góllövője a múlt szezonban Nicolas González volt, aki minden versenysorozatban 16 gólt szerzett. Az argentin játékos azonban szélsőként játszik.

A csatárok közül Lucas Beltran 10, míg M’Bala Nzola 7 gólt szerzett. Mindketten egy éve érkeztek a River Plate-től, illetve a Speziától körülbelül 12 millió euróért. Az, hogy nem teljesítették az elvárásokat, jól mutatja, hogy a szezon közepén Rómából kölcsönvették az tapasztalt Andrea Belottit, aki szintén kevés gólt szerzett (4). Az olasz hírek szerint a 30 éves játékos szeretne maradni a Fiorentinánál, de a klub nem kívánja őt véglegesen megszerezni. Lehetséges, hogy Vitor Roque fontos szereplővé válhatna a csapat támadásában, amelynek új edzője Raffaele Palladino lett.

Joaquim Piera, a katalán Sport újságírója szerint a Napoli is csatlakozott a Portohoz és az Atléticohoz, amelyek már kifejezték érdeklődésüket Vitor Roque iránt a Barcelona sportigazgatóságánál. Az újságíró szerint ez egy komoly téma, és az olaszok szeretnék megtudni, mik a Blaugranas tervei a csatárral. Az olaszok várhatóan kölcsön vagy végleges átigazolást ajánlanának fel, amivel a Barcelona visszakapná a Vitor Roque megszerzésére fordított befektetéseit. Az átigazolás független Osimhen vagy Kvaratskhelia helyzetétől.

Piera azt is megemlíti, hogy a Porto kifejezte Decónak, hogy szeretnék a brazil játékost csapatukban látni. Másrészt az Atlético biztosnak tartja Joao Felix újabb kölcsönadását Barcelonába, de ezúttal kompenzációt kérnének, amely Vitor Roque megszerzése lenne hasonló feltételekkel.

Fotó: Twitter/fcbarcelona.com

Forrás: Gianluca Di Marzio